Yin Harmoni v/ Rikke Abel-Bache

Yin Yoga er en meditativ og dyb yogaform hvor der arbejdes med bindevævet i kroppen. Bindevævet omkredser hele kroppen – alle muskler, hvert et organ, led – ja hver en celle i kroppen. Hvis bindevævet bliver for stramt, for usmidigt, så kan kroppen ikke fungere som den skal. Flowet af energi og væske bliver for dårligt og der kan ikke transporteres næring til og affaldsstoffer fra cellerne. Yderligere bliver bevægeligheden over led og af muskler nedsat. Det kan f.eks. ske hvis man har en skade, dårlig holdning, dårlig ernæring. Desuden kan skader opstå pga. stramt bindevæv.

Derfor er Yin Yoga et godt supplement til alle andre motionsformer, både som skadesforebyggelse og som genoptræning efter en skade.

 

Yin Yoga’ens 3 grundprincipper er:

Grounding – her både kontakte til jorden altså vores jordforbindelse rent fysisk. Når vi har en god kontakt til jorden/underlaget for vores krop den rigtige information som den skal bruge til bevægelse. Yderligere menes der det at vi kan bevare overblikket og har et roligt sind.
Holding – det at holde stillingen i længere tid. Stillingerne i Yin Yoga holdes i minimum 3-5 minutter, nogle gange længere. Men også det at skabe plads i kroppen så der kommer flow af energi og væske. Yderligere opnået der en dyb afspænding således at gamle muskulære spændinger og psykisk stress løsnes.
Relaxation – Afslapning af væv og sind på en sådan måde at du og din krop kan klare mere af den udefrakommende belastning og travlhed.
Så ønsker du mere energi og overskud i din hverdag kombineret med et bedre kropsligt velvære skulle du give dig selv den gave at se om Yin Yoga ikke er noget for dig.